U Otoku je nizom događanja obilježen Dan policije

Foto: Đuro Karalić

OTOK, Dan policije Policijska uprava vukovarsko-srijemska obilježila je ove godine u Otoku gdje je u tamošnjoj crkvi služena sveta misa, položeni su vijenci i zapaljene svijeće podno spomen obilježja u središtu grada, održana izložba policijske opreme i tehnike, a u Domu kulture i svečana akademija.

“Prisjetio bih se na današnji dan prvo svih naših kolega, poginulih u Domovinskom ratu kojima želimo da odamo počast, a onda i da prikažemo što sve radimo i s čime raspolažemo. Želimo da se kroz ovakva druženja približimo građanima. Naš je opći interes da budemo što više s građanima i da imamo  s njima uzornu suradnju. Represija je posljednje što bi trebali primjenjivati”, rekao je načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular.

Također je kazao kako je vukovarsko-srijemska policija dobro materijalno-tehnički opremljena.

“Volim reći da će Hrvatska ući u Šengen zbog Policijske uprave vukovarsko-srijemske ili neće zbog Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Mi ćemo se potruditi da se obistini ono prvo”, poručio je Kapular.

Otočki gradonačelnik Josip Šarić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s policijom najavivši kako će Grad Otok prići izgradnji nove zgrade policije u Otoku.

“U više navrata smo pokušavali riješiti problem smještaja policije u Otoku. Želimo da djelatnici Policijske postaje u Otoku imaju primjerene uvjete za rad. Kao Grad ne podupiremo najave koje se mogu čuti, o možebitnom ukidanju pojedinih policijskih postaja. Želimo policiju u Otoku i potrudit ćemo se da im kroz izgradnju nove zgrade, osiguramo im primjeren uvjete za rad”, kazao je Šarić.