Rezultati projekta Pokretne slike umjetnosti i kulture

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, PRONI Centar za socijalno podučavanje iz Vukovara na konferenciji za novinare predstavio je dosadašnje rezultate projekta pod nazivom „Pokretne slike umjetnosti i kulture“. Prema riječima voditeljice projekta Irene Mikulić projekt je primarno bio usmjeren na mlade s manje mogućnosti koji zbog svoga ekonomskog i socijalnog statusa ne konzumiraju ponuđene kulturne sadržaje.

„Želja nam je učiniti ove mlade ljude vidljivima kao i osnažiti ih i kreativnim poticajima usmjeriti k pozitivnim promjenama. Također želja nam je povezati ih sa što većim brojem relevantnih dionika iz područja kulture, turizma i poduzetništva kako bi s njima mogli ostvariti poslovnu suradnju. Nizom umjetničkih i kulturnih aktivnosti mladih želimo doprinijeti njihovom aktiviranju u lokalnim zajednicama te pomoći razvoj vještina koje u budućnosti mogu osigurati nove mogućnosti za njihovo zapošljavanje i samozapošljavanje“, rekla je Mikulić govoreći o projektu.

Dodala je i kako je riječ o projektu namijenjenom mladima u nepovoljnom položaju s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije u dobi od 15 do 25 godina. U okviru projekta održano je 120 radionica na kojima je oko 120 mladih iz Osijeka, Vukovara, Zmajevca i Darde učilo plesati, izrađivati suvenire od različitih materijala te fotografirati, snimati video uratke i montirati. 

U sklopu projekta 7. lipnja će u Vukovaru biti organizirana izložba suvenira, fotografija i video zapisa, a biti će prikazane i plesne koreografije. Inače, projekt provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje u partnerstvu s Kulturno-umjetničkim društvom „Jozsef Attila“ iz Zmajevca i Udrugom za medijsko i multimedijalno kreativno tehničko, umjetničko i autorsko izražavanje “Hedgehog Perfections” iz Osijeka.