Vinkovci udomljavaju još jedan festival – Filmski festival glumca

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, U Vinkovcima će se od 5. do 12. listopada održati prvi hrvatski festival suvremenog filma – Filmski festival glumca, čiji bi stalni domaćin trebao postati grad na Bosutu.

Tako će grad Vinkovci nositi domaćinstvo glumačkih ostvarenja u filmskoj umjetnosti, koje će valorizirati nagradama i priznanjima za najbolja glumačka ostvarenja u filmu, i tako nastaviti glumačko okupljanje koja se već 24 godine traje sa kazališnim Festivalom glumca i Lutkarskim proljećem. Odabrano je vrijeme početka jeseni, a nakon Pulskog festivala igranog filma, gdje je ove godine glumački izbornik, glumac Vedran Živolić, od 12 filmova u službenom dijelu, odabrao devet za vinkovački filmski festival.

Tako će Vinkovci imati prilike pogledati ono glumački najbolje u ovogodišnjoj produkciji hrvatskog igranog filma. S obzirom da je ovo godina ustanovljenja novog festivala, Filmski festival glumca neće još nositi nagrade i priznanja, ali će najaviti sve ono što treba sadržavati jedna takva festivalska manifestacija. Sve projekcije su sa najsuvremenijom i najboljom rezolucijom, a vodi je tvrtka „Prahin –inc“ iz Zagreba, koji vodi projekcije u Puli i sve značajnije filmske revije u zemlji. Programi će se održavati u kazalištu „Joza Ivakić“ u Vinkovcima.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Vinkovci, a producent Filmskog festivala glumca je KD „Asser Savus“.Izvor:Grad Vinkovci