Otkriven provalnik u župni dvor u Županji

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, Temeljem prijave NMB „Dr. Juraj Njavro“ od 19. prosinca o pruženoj liječničkoj pomoći maloljetniku iz Bogdanovaca, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su proveli kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako je prethodnog dana konzumirao električnu cigaretu s tekućinom koja sadrži derivate kanabinoida THC i HHC, koju mu je na trošenje dao maloljetnik iz Vukovara. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Omogućavanje trošenja droga, protiv maloljetnika iz Vukovara je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je maloljetniku iz Vukovara e-cigaretu s tekućinom sa sadržajem THC i HHC prodao 18-godišnjak iz Vukovara, a potonjem je navedeno prodao drugi 18-godišnjak, također iz Vukovara. Tijekom kriminalističkog istraživanja, navedeni je policijskim službenicima dragovoljno predao 5 paketića droge „hašiš“ ukupne težine 106,68 grama, 3 paketića droge „marihuana“ ukupne težine 39,8 grama i jednu ručno spravljenu cigaretu „joint“ težine 1,16 grama te druge predmete kaznenog djela. Uz to, od prvog 18-godišnjaka su oduzeta 4 pakiranja tekućine sa sadržajem THC i HHC ukupnog sadržaja 3,5 ml.

Pored toga, sumnja se i kako je drugospomenuti 18-godišnjak tijekom prosinca 2023. godine prodao e-cigarete s tekućinom koja sadrži THC i HHC još jednom maloljetniku iz Vukovara i 18-godišnjaku iz Negoslavaca.

Zbog svega navedenog, protiv obojice 18-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te su jučer, 21. prosinca, predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Temeljem dojave o provali u župni ured u Županji, zaprimljene 19. prosinca u 22,51, policijski službenici PGP Županja su taktičnim postupanjem ekspeditivno pronašli počinitelja. Osumnjičeni 32-godišnjak je uhićen u jutarnjim satima 21. prosinca i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je u večernjim satima 19. prosinca provalio u župni ured i otuđio novac u iznosu od nekoliko stotina eura. Osumnjičenom slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Teška krađa.