Vinkovci: Poljoprivrednicima nove otresnice na četiri lokacije

Foto: Grad Vinkovci

Vinkovački poljoprivrednici uskoro će na raspolaganju imati četiri nove otresnice i uređene pristupnice svojim poljoprivrednim površinama, dio je to plana kojim se nastoji upravo poljoprivrednicima olakšati pristup njihovima parcelama, stanovnicima rubnih dijelova grada osigurati uređenije ulice te u konačnici povećati cjelokupnu sigurnost u prometu.

„Kako je riječ o prometnici koja vodi do velikog broja poljoprivrednih parcela na kojima svakodnevno radi teška poljoprivredna mehanizacija, a koja ujedno ima i izravan izlaz na vinkovačku obilaznicu, ovom investicijom značajno povećavamo sigurnost prometa jer će ova pristupna cesta u praksi imati i ulogu otresnice na kojoj će traktori i ostala mehanizacija moći odbaciti blato koje na kraju neće završiti na obilaznici“, objavili su iz Grada Vinkovaca izjavu pročelnika Upravnog odjela gospodarstva Grada Vinkovaca Hrvoja Ničea koji je danas obišao radove u Ulici Josipa Kozarca.

Kako navode, ukupno će biti uređeno približno dva kilometra poljoprivrednih puteva, a vrijednost radova koji će se odvijati na četiri lokacije odnosno u ulicama Josipa Kozarca i Trogirskoj te na Trbušancima i Borincima, iznosi gotovo 198 tisuća eura. U ovom dijelu Ulice Josipa Kozarca (s druge strane obilaznice) živi nekoliko vinkovačkih obitelji koje će također imati koristi od izgradnje otresnice. Naime, ova cesta je do sada imala kamenu podlogu koju je teška poljoprivredna mehanizacija vrlo brzo trošila zbog čega su često nastajale rupe, što sigurno nikome nije išlo u prilog.

„Ovim radovima dobili smo u konačnici jednu pristojnu prometnicu, vjerujem na zadovoljstvo obitelji koje ovdje žive, poljoprivrednika koji ju koriste te putnika koji se voze obilaznicom, a Grad u budućnosti neće morati izdvajati sredstva za nasipavanje kamena što je značajna stavka u našem proračunu“, poručio je Niče.