Jučer zabilježene četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama (Vukovar-2, Vinkovci, Nijemci) i pet s materijalnom štetom (Vrbanja, Županja-2, Mirkovci, Andrijaševci).

Temeljem bolničke prijave o ozljedi 61-godišnjakinje zadobivenoj u prometnoj nesreći, policijski službenici PP Vukovar su obavili očevid kojim je utvrđeno kako jučer, 21. prosinca oko 6,50 sati, u Dugoj ulici u Vukovaru, nepoznata vozačica osobnog automobila nije prilagodila brzinu kretanja uvjetima smanjene vidljivosti (magla, svitanje), uslijed čega je prednjim dijelom vozila udarila u zadnji dio bicikla kojim je u istom smjeru uz središnju liniju upravljala 61-godišnjakinja radi skretanja ulijevo. Vozačica osobnog automobila je stala s vozilom i provjerila je li biciklistica ozlijeđena i treba li joj pomoć, a kako je biciklistica odgovorila da nije ozlijeđena, obje su se udaljile s mjesta prometne nesreće. Biciklistica je naknadno zatražila liječničku pomoć u NMB “Dr. Juraj Njavro” u Vukovaru gdje je utvrđeno kako je u prometnoj nesreći zadobila težu ozljedu. Policija traga za vozačicom protiv koje će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće kojom je prouzročena teška ozljeda druge osobe.

Na isti način je PP Vukovar zaprimila dojavu kako je u NMB „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru liječničku pomoć zatražila 20-godišnjakinja radi lakše ozljede zadobivene u prometnoj nesreći. Očevidom je utvrđeno kako je jučer, 21. prosinca oko 9 sati, na raskrižju ulica Frankopanska i Nikole Tesle u Vukovaru, nepoznati vozač osobnim automobilom udario 20-godišnjakinju koja je prelazila kolnik Frankopanske ulice na obilježenom pješačkom prijelazu. Vozač je zaustavio vozilo i ponudio pješakinji pomoć, što je ona odbila, nakon čega su se oboje udaljili s mjesta prometne nesreće. Protiv vozača će biti podnesen obavezni prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja kojim je izazvana prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

U 13,55 na raskrižju ulica I. K. Sakcinskog i M. J. Zagorke u Vinkovcima, 26-godišnjakinja je upravljajući osobnim automobilom registracijskih oznaka Srbije oduzela prednost osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 68-godišnjak s prisutnošću alkohola u organizmu (0,35 g/kg). Uslijed opisanog, u raskrižju je došlo do udara automobila vinkovačkih registracijskih oznaka u automobil registracijskih oznaka Srbije. Pri tom je 62-godišnja putnica u osobnom automobilu vinkovačkih registracijskih oznaka lakše ozlijeđena. Vozačici je zbog počinjenog prekršaja kojim je izazivala prometnu nesreću izdan prekršajni nalog kojeg je platila na mjestu prometne nesreće.

U 14,50 na državnoj cesti D-46 (Vinkovci-Tovarnik) kod Nijemaca, na dijelu ceste gdje je prometnim znakom zabranjeno pretjecanje svih vozila na motorni pogon osim mopeda i motocikala bez bočne prikolice, 39-godišnjak je teretnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka započeo pretjecanje drugog teretnog automobila ispred sebe, iako je osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je u istom smjeru iza njega upravljao 62-godišnjak, već započeo radnju pretjecanja njegovog vozila. Uslijed toga, na lijevoj prometnoj traci je došlo do udara stražnjeg lijevog dijela teretnog automobila u prednji desni dio osobnog automobila, koji je od siline udara odbačen ulijevo i sletio u lijevi cestovni kanal. U prometnoj nesreći je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede. Protiv vozača teretnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave zbog izazivanja prometne nesreće kojom je prouzročena teška ozljeda 62-godišnjaka, dok njemu, vozaču osobnog automobila, slijedi obavezni prekršajni nalog za počinjeni prekršaj nepoštivanja zabrane izražene prometnim znakom.