Pevex i u 2024. godina finacira rad Pučke kuhinje u Vukovaru

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Tvrtka Pevex nastavlja i u 2024. godini financirati rad Pučke kuhinje u Vukovaru u kojoj se organizira topli obrok za socijalno najugroženije građane Vukovara. Ugovor o donaciji danas su potpisali predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Kako je rečeno ugovor je vrijedan 35 tisuća eura koji će biti iskorišteni da se osigura prehrana za 65 socijalno najugroženijih Vukovaraca. Pokretanje vukovarske pučke kuhinje za cilj imali osigurati da niti jedan građanin Vukovara ne bude barem bez jednoga obroka dnevno. Projekt je započeo kada je Pučka kuhinja imala oko 160 Vukovaraca koji su se hranili u njoj. Riječ je o korisnicima zajamčene minimalne naknade koji su radno nesposobni,

„S ovim današnjim ugovorom Pevex je dosegnuo 260.000 eura u zadnjih nekoliko godina pomažući vukovarskoj pučkoj kuhinji. S obzirom na inflaciju ove godine smo malo podigli iznos ali i s ciljem da se pojača obrok svim korisnicima. Ne želimo da bude gladnih ljudi i želimo pomoći onima u teškom položaju“, rekao je Bubalo.

Dodao je kako Pevex pomaže u dosta sredina ali i da je Vukovar simbol kojem itekako treba pomoći i to je mjesto gdje ne smije biti gladnih.

„Pevex je odgovorna kompanija s 424 dioničara iz Hrvatske te smo tijekom godina društveno odgovorna kompanija. Godina na izmaku je najuspješnija u povijesti tvrtke Pevex. Pevex trenutno zapošljava 2301 djelatnika i ima 29 prodajnih centara. U fazi smo ekspanzije tako da ćemo ubrzo imati 40 prodajnih centara u Hrvatskoj poslije čega ćemo napraviti iskorak prema inozemnim tržištima“, rekao je Bubalo.