Zapaženi rezultati Power lifting kluba Adamas iz Vukovara

Foto: PLK Adamas

VUKOVAR, Nastupom na Kupu Grada Zagreba, koji je održan prije nekoliko dana, natjecateljska sezona Power lifting kluba Adamas iz Vukovara je završena. Zagreb je u tri dana natjecanja ugostio preko 200 natjecatelja što čini ovo natjecanje do sad najvećim u Hrvatskoj. Članovi ovoga vukovarskog kluba nastupili su tijekom sva tri dana Kupa.

Prvog dan natjecanja nastupio je povratnik na dizačku platformu, veteran kluba Zoran Lovrić u kategoriji Master 2 do 93 kg u bench pressu.

Drugog dana je nastupio ženski dio kluba. U kategoriji kadetkinja do 76 kg nastupila je Emina Kondić koja je osvojila 1. mjesto u svojoj kategoriji sa čučnjem od 125 kg, bench pressom od 50 kg i mrtvim dizanjem od 130 kg (total: 305 kg). Pokušaji na bench pressu od 55 kg i mrtvo dizanje od 135 kg nisu priznati zbog tehničkih propusta. Eminin čučanj je i novi državni rekord u čučnju u njezinoj kategoriji

U kategoriji juniorki do 63 kg nastupila je Andrijana Kampić i osvojila 2. mjesto u svojoj kategoriji sa čučnjem od 87.5 kg, bench pressom od 42.5 kg i mrtvim dizanjem od 110 kg (total: 240 kg). Brojke su ovdje varljive budući da je Andrijani ostalo dosta rezerve na sva tri lifta, a bilo je pokušaja i na većim kilažama koji nisu priznati.

U kategoriji seniorki do 76 kg nastupila je Ana Maslov i, nažalost, ostala bez plasmana. Nastup je završila osobnim rekordom na mrtvom dizanju od 135 kg.

Zadnji dan natjecanja je nastupila muška ekipa u powerliftingu.

Miloš Mrmoš je odradio fantastičan nastup u kategoriji juniora do 83 kg sa postavljenim osobnim rekordima na svim liftovima. Na čučnju je podigao 200 kg, na bench pressu 130 kg i mrtvom dizanju od 250 kg (total: 580 kg) te osvojio 5. mjesto u vrlo jakoj kategoriji juniora. Strpljenje, disciplina i posvećenost unazad nekoliko godina se Milošu sve više isplaćuju i svakim natjecanjem on pomiče svoje granice.

Mihael Hlevnjak je nastupio u kategoriji juniora do 120 kg i osvojio 3. mjesto sa čučnjem od 205 kg, bench pressom od 140 kg i mrtvim dizanjem od 285 kg (total: 630 kg).

Natjecanje je zaključio Niko Filipović u kategoriji seniora do 105 kg sa čučnjem od 170 kg, bench pressom od 132.5 kg i mrtvim dizanjem od 215 kg (total: 517.5 kg) i osvojenim 6. mjestom u vrlo jakoj kategoriji seniora. Niko se u odnosu na natjecanje iz rujna spustio iz kategorije do 120 kg u kategoriju niže, do 105 kg, a uspio je poboljšati brojke na sva tri lifta. Na bench pressu je uspio podići i 140 kg no pokušaj mu nije priznat zbog tehničkog propusta.

Na natjecanju je sudačke dužnosti odradio Željko Đitko.