Osumnjičen za nedozvoljenu uporabu osobnih podataka i prijevaru

Foto: google.com

Policijski službenici proveli su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom radi sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka i prijevare. Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji s policijskim službenicima Policijske postaje Ogulin i Otok.
 
Muškarca se sumnjiči da je 2022. godine na štetu jednog muškarca (35) i žene (26) na društvenoj mreži, protivno uvjetima određenim zakonom, koristeći osobne podatke oštećenih osoba otvorio njihove lažne profile. Potom je s tih lažnih profila poslao poruke njihovim prijateljima u kojima je zatražio kupnju i dostavu bona za plaćanje putem interneta u iznosu tada 200 kuna. Dovodeći ih u zabludu dvije osobe su kupile bonove koje su mu dostavile i koje je osumnjičeni potom iskoristio u internet trgovini.
 
Zbog sumnje da je 40-godišnjak na opisani način počinio kaznena djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka i prijevare protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podneseno posebno izvješće, navode iz PU vukovarsko-srijemske.