Vozio automobil bez dozvole pa završio u zatvoru

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Na području PU vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata evidentirano je osam kaznenih djela.  

U ponedjeljak, oko 16,40 sati, policijski službenici su u otvorenoj garaži u Ulici Domovinskog rata u Vukovaru zatekli 42-godišnjaka iz Vukovara kako važe sitno rezani duhan. U garaži se nalazilo pet crnih PVC vreća s ukupno 40,15 kilograma sitno rezanog duhana koje su policijski službenici uz potvrdu oduzeli.

„Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 42-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina, te je danas, 28. travnja, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave“, izvijestili su iz policije.

Evidentirane su dvije provale u vikend kuće u Gundulićevoj ulici u Ivankovu. Obavljenim očevidima utvrđeno je kako su u prvoj provali, tijekom vikenda od 25. do 27. travnja, iz vikend kuće 57-godišnjaka otuđeni alat, zračna puška i alkoholna pića, dok su u drugoj provali, tijekom poslijepodneva 27. travnja, iz vikend kuće 58-godišnjaka otuđeni motokultivator, kanister s gorivom i vapno. Slijedi podnošenje kaznenih prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće: prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Vinkovci) i prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar).

Policija je zabilježila i postupanje prema 39-godišnjem vozaču koji je 27. travnja, oko 14 sati, prilikom nadzora prometa u Vinkovačkoj ulici u Vukovaru, zatečen kako upravlja osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje. S obzirom da je 39-godišnji vozač više puta zatečen u činjenju istog prekršaja te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i priveden na Općinski sud u Vukovaru, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim. Presudom mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana te je sproveden u Zatvor Osijek.