Kapacitet odlagališta otpada Petrovačka dola pri kraju, potrebno izgraditi novu kazetu za odlaganje otpada

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Svakako da je jedno od interesantnijih pitanja na ovotjednoj sjednici Gradskoga vijeća Vukovara, upućenih od strane gradskih vijećnika, bilo i ono Igora Gavrića (HDZ) koji je pitao odvozi li se na odlagalište u Petrovačkoj doli i otpad iz drugih gradova i općina. Odgovorajući na ovo pitanje gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je Petrovačka dola, uz odlagalište kod Županje, jedino županijsko odlagalište te da se tamo odlaže otpad iz više općina i gradova iz Vukovarsko – srijemske županije ali i iz Hrvatske. Međutim, ukazao je i na problem nedovoljnog kapaciteta za dalje odlaganje otpada rekavši kako je situacija teška te da se nešto mora što prije učiniti.

“Tvrtka Komunalac uprihodila je između pet i sedam milijuna kuna za zbrinjavanje otpada iz drugih gradova i općina, pa i drugih županija. Zatražili smo prije dvije i pol godine od Republike Hrvatske drugu česticu za proširivanje kapaciteta odlaganja ali još uvijek, unatoč požurnicama, nismo dobili odgovor. U planu nam je otvaranje još jedne kazete za odlaganje otpada ali to ne možemo napraviti sve dok od države ne dobijemo zemljište ili pak pravo građenja”, rekao je Penava.

Između ostalih Majda Jakša je rekla kako se temeljem Zakona o turističkim pristojbama naplaćuje pristajanje turističkih kruzera 1.500 kuna te je zanimalo na što se troše ta sredstva jer 85 % ide u gradski proračun. Čulo se i pitanje potpredsjednika Gradskoga vijeća Krešimira Raguža koji je pitao zašto radnici Komunalca nisu dobili naknadu za topli obrok poput ostalih gradskih tvrtki kao i zašto više gradskim ulicama ne prolazi kamion čistilica.