Osigurana sredstva za izgradnju spojnih cjevovoda Nuštar-Marinci i Soljani-Strošinci

Foto: Đuro Karalić

ZAGREB/VINKOVCI, U Ministarstvu poljoprivrede u četvrtak je potpisano ukupno 38 ugovora iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH kojoj je cilj poboljšati životne uvjete u ruralnim sredinama i to sufinanciranjem lokalnih infrastrukturnih projekata, a jedan od potpisnika bio je i Vinkovački vodovod i kanalizacija.

Ugovore s korisnicima potpisala je Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a u ime Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. ugovore za dva projekta potpisao je direktor Ivan Rimac.

Vinkovački vodovod i kanalizacija kandidirao je na ovaj natječaj izgradnju spojnih cjevovoda Nuštar-Marinci i Soljani-Strošinci. Oba cjevovoda dio su regionalnog vodovoda istočne Slavonije, a po završetku izgradnje kvalitetnu, pitku vodu iz Sikirevaca dobit će Strošinci i Marinci, poručuju iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Hrvatske vode ranije su osigurale sredstva za izgradnju vodospreme i crpne stanice Nuštar te će po završetku radova na izgradnji vodospreme i spojnog cjevovoda, nakon Nuštra i Cerića i Marinci, kao posljednje naselje u Općini Nuštar, biti spojeni na regionalni vodovod, a s radom će prestati lokalni sustav u tom mjestu. Procijenjena vrijednost radova na dionici Soljani-Strošinci je 4,4 milijuna kuna, spojnog cjevovoda Nuštar-Marinci 4,1 milijuna kuna, a financirani su iz mjere 7.2.1. Programa ruralnog razvoja RH.