Dan grada Vinkovaca: Zaslužnima uručena Zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj je u Gradskom kazalištu Joze Ivakića zaslužnima dodjeljena Zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca, danas je obilježen Dan grada Vinkovaca i blagdan nebeskog zaštitinika, sv. Ilije, koji se inače proslavlja 20. srpnja.

Nakon što se kratko obratio i sudionike svečanosti pozdravio potpredsjednik Gradskog vijeća Tomislav Miličević, u prigodnom govoru, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, kazao je kako mu je od prvog dana gradonačelničkog mandata u fokusu bila isključivo vinkovačka obitelj.

Foto: Đuro Karalić

“Ono što je meni najvažnije je da smo kroz brojne projekte koje provodimo u gradu uspjeli doprijeti do vinkovačke obitelji. Jer sve što radimo mora biti usmjereno prema našim obiteljima koje sa svojim članovima čine grad Vinkovce”, rekao je gradonačelnik Bosančić.

Zahvalio je Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću, te posebice donedavnoj ministrici regionalnog razvoja i fondova EU, Vinkovčanki Gabrijeli Žalac, izrazivši zadovoljstvo što je premijer za novog člana Vlade predložio Vinkovčanina Maria Banožića.

Foto: Đuro Karalić

“Velika je stvar za grad veličine Vinkovaca da u Vladi u kontinuitetu imaju člana iz svoje sredine”, napomenuo je Bosančić.

U ime predsjednice Republike i predsjednika Hrvatskog sabora obratio se vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, dok je Dan grada u ime predsjednika hrvatske Vlade Vinkovčanima čestitao državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

“Želimo da Vlada Slavoniju i dalje ima u fokusu i u narednom razdoblju. Imamo brojne projekte koje želimo realizirati i nadamo se podršci Vlade, koaj je i do sada podržavala naše aktvinosti”, kazao je župan Božo Galić.

Foto: Đuro Karalić

Govorio je i počasni građanin Vinkovaca Vladimir Šeks ocjenivši “impresivnim” sve ono što je do sada napravljeno u razvoju Vinkovaca.

Zaslužnima je uručena nagrada Zlatna plaketa Grb grada Vinkovaca. Ovogodišnji dobitnik je Drago Žagar za iznimna postignuća u području znanosti i visokog obrazovanja, Ivan Schweizer za izniman doprinos u području humanitarnog djelovanja i dragovoljnog darivanja krvi, gerontologinja Vlasta Vučevac i kirurginja Marija Švagelj za izniman doprinos u području zdravstva, Branko Grebenac – Luis za izuzetan doprinos u prevenciji i unaprjeđenju prometne kulture, Grad-Export, Vinkoprom i HNK Cibalija.

Foto: Đuro Karalić

Prije svečane sjednice Gradskog vijeća gradsko i druga izaslanstva položla su vijence i zapalili svijeće podno križa na Gradskom groblju te obišli radove na izgradnji vinkovačke istočne obilaznice kojom prilikom je u promet puštena dionica od Mirkovaca do mosta na rijeci Bosut.