Opću planinarsku školu Vinkovci 2017.uspješno završilo 28 polaznika

Foto: HPD Cibalia
VINKOVCI, Dvodnevnim izletom s noćenjem u Planinarskom domu Tivanovo u Gazijama početkom travnja završila je još jedna Opća planinarska škola Vinkovci 2017. u organizaciji Planinarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog planinarskog društva Cibalia Vinkovci te u suradnji s HGSS-om, Stanicom Vinkovci.
Škola je započela 18.veljače i sastojala se od 17 sati predavanja, 11 sati vježbi i 6 dana izleta od koji je jedan morao biti s noćenjem u planinarskom domu, pojašnjava njezin voditelj i predsjednik HPD Cibalia Igor Nađ.
“Nakon iscrpnih predavanja i vježbi zadnje nam je bilo a možda za nas najlakši dio odlazak u prirodu i tamo pisati ispit. U Planinarskom domu Tivanovo u Gazijama odradili smo šetnju od 6 sati do Petrovog vrha preko sajli ali s nagradnim vidicima. Nakon planinarenja pisao se ispit od 100 pitanja. U nedjelju smo otišli u Orahovicu planinarili na Krndijske stjenjake, Ružicu grad, Stari grad gdje smo podijelili zasluženo zarađene diplome”, navodi Nađ.
Od početnih prijavljenih 36 planinara s područja Vinkovaca, Vukovara i Županje ispitu su pristupila 28  planinara koja su ispit i položila.