Na kućne adrese Vukovara pristižu nova Rješenja o komunalnoj naknadi

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Tijekom proteklih dana na kućne adrese građana vukovara počela su dolaziti Rješenja o novom obračunu komunalne naknade u 2019. godini. Prema navodima Hrvatskog radio Vukovara Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Vukovara Rješenja donosi sukladno novom Zakonu o komunalnom gospodarstvu koji je stupio na snagu krajem protekle godine. Taj zakon rezultirao je i izmjenom načina obračuna komunalne naknade.

Komunalna naknada više se ne obračunava na mjesečnoj, nego na godišnjoj bazi, ali za fizičke osobe neće se povećati, već će se pojedincima čak i smanjiti. Obveznik komunalne naknade dužan je godišnju naknadu plaćati od 1. siječnja ove godine u mjesečnim iznosima, a prve uplatnice stizat će na kućnu adresu sredinom travnja. Iako je obveza plaćanja računa zadnji dan u mjesecu za tekući mjesec, imat ćemo razumijevanja za građane koji neće moći platiti uplatnice za prva tri mjeseca odjednom“, rekao je za Hrvatski radio Vukovar pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig.

Zamolio je građane koji nisu preuzeli svoja Rješenja na kućnom pragu, da ih preuzmu u Hrvatskoj pošti. Pojasnio je i da se građani imaju pravo žaliti u roku od 15 dana od primitka Rješenja ukoliko je došlo do određenih promjena obveznik plaćanja komunalne naknade.