Općina Andrijaševci ulaže u infrastrukturu

Foto: Đuro Karalić

ANDRIJAŠEVCI, Općina Andrijaševci u čijem se sastavu pored toga sela, nalaze i prekobosutski Rokovci, ulaže značajna sredstva kako bi oba mjesta bila komunalno što uređenija i privlačnija, kako samim stanovnicima tako i svima onima koji u njih svraćaju ili samo kroz mjesta prolaze.

Tako je ovih dana ispred zgrade općine u Rokovcima postavljen javni informativni stup sa grbom Općine, satom te displejom na kojem se prikazuje trenutačna temperatura zraka, a uskoro će cijeli prostor ukrasiti i nekoliko rasvjetnih kandalabera.

“Činimo koliko možemo i trudimo se da život stanovnika Rokovaca i Andrijaševaca učinimo što boljim”, kaže načelnik Općine Damir Dekanić dodajući kako ideja ne manjka ali se, po pravilu, kao prepreka u njihovoj realizaciji uvijek nameće nedostatak financijskih sredstava.

Prošle jeseni općina je izgradila i biciklističku stazu od izlaza iz Rokovaca prema šest kilometara udaljenim Vinkovcima, koju mještani s dolaskom proljeća uvelike koriste za rekreaciju na biciklima ili šetnju, poglavito otkako su uz stazu postavljena i odmarališta sa klupom i košom za smeće te zasađeno drveće U Andrijaševcima je pak uređena nekadašnja stara škola, aktualan je i projekt uređenja Doma kulture te Sportskog centra.

U 2015. godini općina je u izgradnju objekata i uređaja komunalne infrastrukture uložila nešto više od 1,7 milijuna kuna, a ulaganja se nastavljaju i u ovoj, 2016. godini za koju općinske vlasti raspolažu proračunom od 11,3 milijuna kuna.

ĐURO KARALIĆ