HND nizom događanja obilježava Svjetski dan slobode medija

Povodom Svjetskog dana slobode medija (3. svibnja) Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert, Veleposlanstvom SAD-a i uz potporu veleposlanstava Francuske, Norveške i Švedske organizira niz događanja međunarodnog karaktera sa gostima iz Francuske, Švedske, Norveške i Sjedinjenih Američkih Država. Poseban naglasak bit će na izazovima slobodi medija u novim članicama Europske unije, o čemu će govoriti gosti iz Poljske i Mađarske.

Program obilježavanja:

2. svibnja (ponedjeljak):

10:00 – 16:00

  • Međunarodna konferencija  „Problemi medijskih sloboda u Europi“  u organizaciji Hrvatskog novinarskog društva uz potporu Zaklade Friedrich Ebert te veleposlanstava Francuske, Norveške i Švedske (Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb)

Program konferencije možete preuzeti ovdje.

3. svibnja (utorak):

09:45 – 10:30

  • Prosvjedna šetnja pod nazivom „Sloboda novinarstvu“ od Novinarskog doma u Perkovčevoj 2 do zgrade Ministarstva kulture u Runjaninovoj 2

Više o prosvjedu možete doznati ovdje.

11:00 – 12:30

  • Svečana dodjela novinarskih nagrada HND-a za 2015. godinu (Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb)

Više o svečanoj dodjeli nagrada možete doznati ovdje.

13:30 – 15:00

  • Video konferencija o slobodi medija i provjeravanju činjenica u koju će biti uključeno 16 zemalja iz cijeloga svijeta, u suradnji sa Veleposlanstvom SAD-a (Novinarski dom, Perkovčeva 2, Zagreb)

Više o video konferenciji možete doznati ovdje.

 Program obilježavanja Svjetskog dana slobode medija pomogli su Zaklada Friedrich Ebert, te veleposlanstva SAD-a, Francuske, Norveške i Švedske.

HND.HR/ĐURO KARALIĆ