Veleučilište Lavoslav Ružička prikupljalo humanitarnu pomoć za nastradale u potresu

Foto: Veleučilište Lavoslav Ružička

VUKOVAR, U akciju prikupljanja humanitarne pomoći nastradalima u razornom potresu u Sisačko – moslavačkoj županiji uključili su se studenti, profesori i zaposlenici Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara.

„Dragi studenti, profesori, kolege i svi koji ste u Vukovaru i voljni ste učiniti dobro djelo. Svjedoci smo današnje strahote koja je pogodila Petrinju i okolicu, a potres smo osjetili u cijeloj Hrvatskoj. Strah i nemoć prošla je kroz sve nas, ali misli su nam uz one koje je potres najsnažnije pogodio – uz našu Petrinju i okolicu. Ljudi su ostali bez krovova nad glavom i u ovo zimsko doba bez osnovnih ljudskih potrepština. Najmanje što možemo je pružiti ruku u nevolji i pomoći“, stajalo u pozivu kojemu se odazvao veliki broj studenata, profesora i zaposlenika vukovarskog Veleučilišta.

Prikupljane su higijenske potrepštine, nekvarljiva hrana, topla odjeća i pokrivači što će sve u suradnji s Gradskim društvom Crvenoga križa Vukovar biti proslijeđeno najpotrebitijima na potresom pogođenom području.  

„Dragi naši studenti, profesori, djelatnici i svi koji ste pomogli – jedno veliko hvala“, stoji u objavi Veleučilišta čiji su se studenti i profesori i do sada redovito odazivali raznim humanitarnim akcijama.