Vukovarsko-srijemska županija uključila se u pomoć potresom stradalom području

VINKOVCI, Na sjednici koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije održanoj danas u Vinkovcima podržana je inicijativa da se u dogovoru sa Stožerom Sisačko-moslavačke županije i županom Ivom Žinićem, definiraju objekti za čiju će kompletnu obnovu naša županija, zajedno sa općinama i gradovima, osigurati financijska sredstva.

“Danas smo donijeli odluku da Vukovarsko-srijemska županija, te općine i gradovi, zajednički i što kvalitetnije pomognu stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije. U tom smislu želimo objediniti našu pomoć i na pravilan način je organizirati i u koordinaciji sa Sisačko-moslavačkom županijom, usmjeriti na područja kojima je pomoć najpotrebnija. Želimo pomoći pri obnovi obiteljskih kuća, pri uvođenju električnih, vodovodnih, plinskih i drugih instalacija tako da ljudi mogu što prije u njima ponovno živjeti”, pojasnio je inicijativu vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Sjednici koordinacije nazočan je bio i ministar obrane Mario Banožić kao i pročelnik Stanice HGSS-a Vinkovci i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite VSŽ  Zlatko Becić koji je koordinator za prihvat pomoći iz naše županije za Sisačko-moslavačku županiju.

“Na terenu su oko 100 članova HGSS-a koji pomažu, a iz naše županije je otišlo deset osoba te se stalno mijenjaju ekipe i to svaka dva dana. Problem je smještaj, jer smo prepustili smještaj ljudima koji su potrebi a naši članovi spavaju u šatorima i vozilima“, kazao je Becić.