Građanima Vinkovaca na Veliki petak djeljeni posni obroci ribe i krumpir salate

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Grad Vinkovci, Nezavisni sindikat DZZP Vinkovci i Srednja strukovna škola Vinkovci, uz potporu vinkovačkih poduzeća, na Veliki petak organizirali su podjelu posnog obroka za građane Vinkovaca, ribu i krumpir salatu.

“Sam obrok i nije osnovni motiv za okupljanje nego više sam izlazak na trg i zajedno provedeno vrijeme u duhu Uskrsa, druženje, razgovor s prijateljima, sa sugrađanima. Tu su naši sindikalisti, poduzetnici, naša škola, djeca koja nam pripreme sam obrok, mi iz Grada, koji malo tome doprinesemo, ali, naravno, najvažniji su ovdje naši građani jer ako se oni ne okupe ovo ne bi uspjelo, a važno je da u duhu Uskrsa zajedno provedemo vrijeme”, poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić koji je i sam podjelio nekoliko oboroka građanima poželjevši im sretan Uskrs.

Po riječima člana Nezavisnog sindikata DZZP Stjepana Rožmarića građanima je podjeljeno više od 1 000 obroka ribe i krumpir salate.

“Uz pomoć Grada, gospodarstvenika grada Vinkovaca i Srednje strukovne škole, uspjeli smo organizirati ovaj posni obrok, koji je sada već tradicija za Božić i za Uskrs i nadam se da će tako i ostati”, kazao je Stjepan Rožmarić.