Okusi Srijema i Slavonije

ILOK, U sklopu projekta Okusi Srijema i Slavonije Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije kompleti posuđa za posluživanje tradicijskih jela uručeni su hotelima Villa Lenije iz Vinkovaca, Dunav iz Iloka, Lav iz Vukovara te restoranima Stari podrum iz Iloka, Acin salaš iz Tordinaca i Aquarius iz Bošnjaka, a sve s ciljem promocije i poticanja služenja tradicijskih jela turistima koji posjećuju našu županiju.

“Cilj projekta je da tradicijsku hranu ponudimo ne samo gostima koji odsjedaju u seljačkim domaćinstvima nego i u hotelima. Posuđe smo izradili zahvaljujući sredstvima Hrvatske turističke zajednice za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima. Morali smo ga dati napraviti jer takvog posuđa nema u serijskoj proizvodnji”, kazala je direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić-Srpak dodajući kako je riječ o keramičkom posuđu iz kojega se u Slavoniji i Srijemu jelo posluživalo krajem 19. i početkom 20.stoljeća.

Uručujući posuđe, predsjednik Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, župan Božo Galić podsjetio je kako je turizam jedna od ključnih odrednica razvoja Vukovarsko-srijemske županije Projekt Okusi Srijema i Slavonije nastao je kao rezultat suradnje s vlasnicima ugostiteljskih objekata, udrugom kuhara Vukovarsko-srijemske županije te stručnim suradnicima, Ljubicom Gligorević, etnologinjom Gradskog muzeja Vinkovci te Majom Žebčević Matić etnologinjom Gradskog muzeja Požega. U projekt je aktivno uključeno osam ugostiteljskih objekata ( seoska domaćinstva, hoteli, restorani ), koji rade pod prepoznatljivim logotipom i propisanom ugostiteljsko-turističkom ponudom.
PRESS 032