Održana prva javna sjednica Vijeća za prevenciju

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Vijeće za prevenciju Grada Vukovara, koje je ustrojeno 15. veljače ove godine, održalo je u Hrvatskom domu Vukovar svoju prvu javnu sjednicu. Tom prilikom predsjednik povjerenstva Marijan Pavliček kazao je kako je sigurnosna situacija u Vukovaru zadovoljavajuća ali i kako uvijek ima prostora za napredak. Dodao je i kako Grad Vukovar na ime oštećenja gradske imovine, poput autobusnih stajališta, klupa, dječjih igrališta i slično, godišnje izdvaja između 400 i 500 tisuća kuna.

„Taj iznos se smanjuje ali i taj primjer pokazuje koliko je važno preventivno djelovati. Upravo stoga svakoga mjeseca organizirati ćemo po jednu akciju. Obuhvatiti ćemo sve građane počevši od onih najmlađih pa do umirovljenika“, najavio je Pavliček

Načelnik Policijske postaje Vukovar i zamjenik predsjednika Vijeća Miro Bradić kazao je kako je u prva dva mjeseca za više od 50 posto smanjen broj kaznenih djela. U isto vrijeme prisutan je i dalje problem sa drogom te je najavio razne aktivnosti među građanima, a prije svega mladima, kako bi ukazali na problem droga i tako preventivno djelovali.

„Želimo biti građanima prijatelj, a ne da odmah djelujemo represivno. Mislim kako imamo puno mjesta za napredak“, rekao je Bradić.

Poslije održane prve javne sjednice Vijeća za prevenciju održana je i autobiografska kazališna predstava Marina Ivanovića – Stoke pod nazivom Stara škola kreka – Iz tame u svjetlo“ u režiji Marija Kovača. Potom je održana i blic tribina na temu „Ovisnosti i zlouporaba droga – od problema do rješenja“.