Ivan Penava pobijedio na izborima za gradonačelnika Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ivan Penava pobjednik je drugoga kruga lokalnih izbora za gradonačelnika Vukovara. Penava je u drugom krugu imao 800 glasova više od Nikole Mažara (HDZ) što je pojasnio radom na terenu HDZ-a, SDSS i HNS-a.

„Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli u ovoj pobjedi. Građani su prepoznali naš rad u proteklih sedam godina tijekom kojih smo napravili puno pri čemu nikada nismo gledali tko je koje nacionalnosti, vjere i slično. Sve ovo što smo napravili je kruna dosadašnjeg rada“, rekao je Penava.

Istakao je kako Vukovar i u naredne četiri godine nastavlja u istom smjeru kao i do sada te najavio kako će raditi na tome da se mijenja model školovanja u gradu kako bi sva djeca, i Hrvati i Srbi, išli zajedno u razrede.

Poslije drugoga kruga i pobjede Ivana Penave za gradonačelnika ostaje da se vidi kako će se riješiti većina u Gradskom vijeću gdje koalicija Ivana Penave i HKS-a ima 9 vijećnika, HDZ 5, SDSS 2, a po jednoga vijećnika imaju DSS, HNS i Željko Sabo. Prema riječima Penave on već ima osiguranu većinu, a isto tako očekuje i da će ostali u vijeću podržati pobjednika, odnosno njega.