HDZ-ov Damir Dekanić vukovarsko-srijemski župan

Foto: Ivan Matić

 HDZ-ov Damir Dekanić novi je vukovarsko-srijemski župan nakon što je u drugom krugu izbora pobjedio bivšeg stranačkog kolegu, a sada nezavisnog Josipa Dabru.

“Niti jednog trenutka nisam sumnjao u pobjedu. Govorili smo od početka izborne kampanje kako smo uvjereni da će građani Vukovarsko-srijemske županije program HDZ-a prepoznati kao najbolji i to se i dogodilo”, izjavio je Dekanić, koji je protekle četiri godine bio načelnik Općine Andrijaševci nedaleko Vinkovaca.

Zahvaljujem biračima što su izašli na birališta i glas dali meni i programu HDZ-a. Vukovarsko-srijemsku županiju ću voditi u bolje sutra, da postane jedna od najboljih županija u Hrvatskoj, poručio je Dekanić.

Dekanićev protukandidat i nekadašnji stranački kolega, nezavisni Josip Dabro izjavio je novinarima kako će se nastaviti boriti i zalagati za interese građana Vukovarsko-srijemske županije.

“Nastavit ćemo se boriti za Vukovarsko-srijemsku županiju, raditi na korist naših sugrađana. U svojoj kampanji ne bih mijenjao ništa, zahvaljujem svojim biračima, ljudi su to koji su prepoznali moj program i politiku”, kaže Dabro.

Na mjestu vukovarsko-srijemskog župana Dekanić će zamijeniti HDZ-ova Božu Galića, koji je na tom položaju bio posljednjih 16 godina. S koalicijskim partnerima HDZ ima većinu i u Županijskoj skupštini Vukovarsko-srijemske županije.