Grad Ilok za Valentinovo darivao buduće mladence

Foto: Grad Ilok

ILOK, Kako je zbog brojnih vjenčanja koja se održavaju u Iloku, ovaj grad sve više prepoznat kao grad ljubavi, gradske vlasti Iloka, u povodu Valentinova, odlučile su darivati buduće mladence, dok je na gradskoj tržnici, u blizini muzeja i crkava, te Staroga podruma, postavljena metalna klupa, za obilježavanje Valentinova prigodno ukrašena, i služit će kao malo, skriveno mjesto za lijepe fotografije.

Unikatnu metalnu klupu izradio je Iločanin Marin Puljić, koji je i sam odlučio ove godine zaploviti u bračne vode sa svojom odabranicom Valentinom.

Buduće mladence, koji svoje sudbonosno DA odluče izreći u Iloku, gradske vlasti darivale sa dvanaest butelja vina vinarije Knezović, tri butelje vina vinarije Buhač, tri nagrade OPG-a Zelenika (kušanje pjenušaca i čokoladnih pralina, pjenušac, sudjelovanjem u edukativnim radionicama „Akademija zemlje i ruku 2021.”), Apartman „Dunavski san“ darovao je dva noćenja u apartmanu za mladence ili kumove, restoran Iločkih podruma „Stari podrum“ i Hotel „Dunav“ darovali su večeru za šest osoba, a grad Ilok mladence je nagradio bračnim putovanjem u iznosu od 4000,00 kn u destinaciju po njihovu izboru u Hrvatskoj.

Kao nagrada za građani bile su butelje vina iločkih vinara koje su mogli konzumirati u društvu svojih najmilijih.

Osim ljubavi budućih bračnih parova, obilježena je i ljubav prema bližnjemu, te su se građani novčanom donacijom u iznosu od 2.770,20 kuna i 20 eura odlučili pridružiti potpori koju je obitelji Gusić iz Mošćenica, kraj Petrinje, započeo Grad Ilok vezano za njihovo stambeno zbrinjavanje. Naime, 5. siječnja 2021. ovoj sedmeročlanoj obitelji, čija je kuća oštećena u potresu, predan je na korištenje stambeni kontejner s uređenom kuhinjom, kupaonicom i spavaćom sobom. Ovom prigodom prikupljena su novčana sredstva koja će biti uplaćena obitelji, kako bi uskoro mogli izvršiti popravke na svome domu i ponovno živjeti u uvjetima dostojnima čovjeka.