Draženu Pejiću nagrada za izbornika godine

Foto: Vukovarsko Veleučilište Lavoslav Ružička

VUKOVAR, Studenti i zaposlenici Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara iz godine u godinu bilježe sve bolje i kvalitetnije rezultate koje potvrđuju i brojne nagrade koje dobivaju. Tako je bilo i na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada istaknutim pojedincima i ekipama u akademskoj godini 2018./2019. i 2019./2020. godine koju je organizirao Hrvatski akademski sportski savez.

Tako je nagradu za fair–play, za 2018./2019. godinu, dobila muška reprezentacija vukovarskog Veleučilišta u košarci 3×3 koja je nastupila na Europskom prvenstvu u Portu. Za prošlu godinu profesor vukovarskog Veleučilišta Dražen Pejić, magistar kineziologije, dobio je nagradu za najboljeg izbornika/trenera godine. Ova nagrada dodijeljena je Pejiću jer su studenti vukovarskog Veleučilišta osvojili po dvije srebrne i brončane medalje i to u četiri različita sporta.

„Na ostvarene rezultate iznimno smo ponosni jer pokazuju kako se na Veleučilištu odlično radi u svim segmentima, uključujući i sport. Ovo nam je dodatni poticaj da nastavimo s kvalitetnim radom, koji prepoznaju brojni studenti i članovi akademske zajednice“, rekao je Željko Sudarić dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička.

Za mjesec lipanj najavio je brojna događanja koja će organizirati Veleučilište poput promocije studenata na otvorenome, koja će biti organizirana u dvorištu Studentskog doma “Leopold”, ali i  međunarodnu konferenciju o razvoju javne uprave i promociju knjige “Kulturni identitet Vukovara”. Svakako da su tu nastava, ispitni rokovi kao i novi upis studenata.