Grad Vukovar objavljuje svoj Poslovni imenik

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na konferenciji za novinare zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić predstavile su  idejnu verziju Poslovnog imenika grada Vukovara.

Kako su pojasnile gradske vlasti su u postupkuizrade poslovnog adresara tvrtki koje imaju sjedište na području grada Vukovara i koji će se objaviti u tiskanom obliku ali i na službenoj stranici Grada Vukovara. Govoreći o ideji Mujkić je rekla kako nam je danas sve dostupno putem interneta ali i kako se unatoč tome čsto događa da su podaci nepotpuni ili netočni, odnosno da ne možemo doći do telefonskog broja tvrtke koje tražimo.

„Na ovaj način želimo potaknuti lokalno poduzetništvo, ali i Vukovarce da kupuju vukovarsko i koriste usluge s područja grada. Izradom i objavom ovakvog poslovnog adresara povećat će se dostupnost proizvoda i usluga tvrtki svim građanima grada Vukovara“, rekla je Mujkić dodajući kako je i ovo jedan od načina poticanja gospodarstva.

Prije nego što Poslovni imenik bude tiskan Mujkić i Grubišić pozvali sve poslovne subjekte koji se još uvijek nisu prijavili, a žele da im podaci budu navedeni u imeniku, da se do 5. travnja jave u prostorije Grada Vukovara. Obrazac mogu preuzeti i na službenoj Internet stranici Grada Vukovara.

Pojašnjeno je i kako je Poslovni imenik trenutno je podijeljen u četiri kategorije – proizvodnja, usluga, trgovina i ugostiteljstvo. On obuhvaća oko 250 tvrtki s područja grada, 27 smještajnih objekata, 19 restorana, 10 odvjetnika i 3 javna bilježnika. Najavljeno je kako će Poslovni imenik biti tiskan u oko 9.000 primjeraka i da će biti podijeljen svim građanima Vukovara početkom svibnja. Za potrebe izrade imenika gradske vlasti izdvojiti će oko 66 tisuća kuna.