Bačić: Do kraja godine očekuje se uspostava tržišta svježeg mesa i održavanje svinjokolja

Foto: Đuro Karalić

Potpredsjednik Vlade Branko Bačić izjavio je večeras kako se na područjima zahvaćenim afričkom svinjskom kugom, pri ovakvom stanju zaraze, do kraja godine očekuje uspostava tržišta svježeg mesa i održavanje svinjokolja.

“Sve što se radi, radi se u interesu slavonskog seljaka, svinjogojaca ali i u interesu svih poljoprivrednika”, kazao je Bačić čiju izjavu prenose hrvatski mediji.

Pozvao je sve da se primire i da razumiju što radi Vlada i resorno ministarstvo te da poštuju mjere koje su na snazi rekavši kako Vlada i Ministarstvo poljoprivrede otvoreni i dalje za razgovore. Po njegovom mišljenju, dio prosvjednika je ispolitiziran od strane oporbenih stranaka. Kazao je i kako smatra da prosvjedi neće prouzročiti političku štetu HDZ-u Slavoniji jer “većina onih ljudi koji žive od svinjogojstva najbolje znaju da im je vlada osigurala kompenzaciju za eutanazirane svinje i vodi računa o njihovim interesima”.

Na pitanje hoće li policija koristiti silu da spriječi prosvjednike u blokiranju ulica i željeznica, odgovorio je da će policija u tim slučajevima postupati u skladu sa zakonom, prenose mediji.