Održana manifestacija Oktoberfest Vukovar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Lions kluba Vukovar, Udruge Nijemaca i Austrijanaca grada Vukovara, Turističke zajednice grada Vukovara kao i samoga Grada Vukovara,  a u okviru 12. Vukovarskog etno sajma, održan je drugi po redu Vukovar Oktoberfest. 

Kako je rečeno radi se o manifestaciji koja je osmišljena kao cjelodnevni festivalski program s ciljem predstavljanja njemačke tradicije i kulture. Tom prilikom održan je i koncert pod nazivom „Jesen u glazbi“ na kojem su sudjelovali plesni i pjevački zborovi  njemačke nacionalne manjine iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Rumunjske. Osim zabave  posjetiteljima su ponuđene i delicije njemačke  i domaće kuhinje te raznovrsna piva brojnih proizvođača. Na vukovarskom Oktoberfestu sudjelovalo je 6 pivara, a cjelokupan prihod bit će doniran osobama u potrebi s područja grada Vukovara.

„Ovo je način da posjetiteljima pokažemo da imamo puno toga za ponuditi. Cilj nam je dodatno proširiti našu ponudu u gradu i pokazati da zajedničkim djelovanjem s turističkom zajednicom i udruženjima obrtnika iz cijele Hrvatske možemo puno toga ponuditi“, rekla je predsjednica Lions kluba Vukovar Mirjana Semenić Rutko.

Podsjetila je i kako vukovarski lions klub ove godine slavi 15. godina rada te da žele  pokazati kako je njihovo djelovanje na ovome području jako veliko. Najavila je i kako želee iduće godine ovu manifestaciju produžiti na tri dana i imaju još više gostiju.

U okviru 12. Vukovarskog etno sajma održana je i manifestacija Okusi Hrvatske na kojoj su brojni obrtnici iz svih krajeva Hrvatske predstavili svoje autohtone prehrambene proizvode  i raznolika domaća jela. Na manifestaciji je sudjelovalo preko 35 udruženja iz cijele Hrvatske koji su podijelili oko 3.000 porcija.