U Vukovaru se održava Europski kup mažoretkinja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Mažoretkinja Grada Vukovara u vukovarskoj Sportskoj dvorani ovoga vikenda održava se Europski kup mažoretkinja. U organizaciji kupa, u okviru kojega se natječe 15 mažoret ekipa iz Hrvatske, BiH i Slovenije, sudjelovalo su Grad Vukovar i ADA grupa. Europski kup svečano je otvorila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić koja je rekla kako se nada da će natjecanje proći bez poteškoća te da će sve natjecateljice otići iz Vukovara u dobrom i prijateljskome duhu.

„Mažoretkinja i trener bila sam punih 17 godina i znam kako se osjećate, znam da vam nije lako. Ovdje se nalaze apsolutno najbolji sastavi iz Slovenije, BiH i Hrvatske. Ovo je vrhunac mažoret sporta u našoj regiji i upravo zato što se ne bojimo dobre konkurencije nastao je ovaj naš savez. Vjerujte da je osvojiti treće mjesto na ovom natjecanju teže nego prvo na nekom drugom. Stoga budite uporne i nastavite se baviti mažoret plesom“, rekla je na svečanosti otvaranja Mujkić.

Prije same svečanosti otvaranja u Gradskoj vijećnici upriličen je prijem za predvodnice i predstavnice timova koji sudjeluju na natjecanju.