Najteža bunedva teška 580 kg, najduža tikva dugačka 395 cm

Foto: www.facebook.com

TOVARNIK. I ove godine, 14. put za redom, u Tovarniku je održan Jesenski festival koji je još jednom privukao brojne izlagače iz Hrvatske ali i inozemstva. Ponovno su se okupili proizvođači bundeva i tikvi, majstori u pripremi pekmeza, graha i rakije.

Održan je i Gospodarski forum o uzgoju graha te velika vatrogasna vježba. Jedan od zanimljivijih događaja bila su natjecanja za najtežu bundevu, najdužu tikvu, za nabolje skuhani zeleni grah kao i za najbolje skuhani pekmez. Za najdužu tikvu proglašena je ona Gorana Lazića iz Kikinde koja je dugačka 395 centimetara s čime je oboren i svjetski rekord. Ivica Ribarić iz Kozarca u Tovarnik je donio najtežu bundevu koja je težila 580 kilograma.

„U početku je to bilo na jednom manjem prostoru, imali smo puno manji broj izlagača i ponuda je bila skromnija. Na ovom 14. po redu Festivalu možemo vidjeti kako on raste iz godine u godinu. Atmosfera je ugodna, domaćinska, opuštena, svi se družimo, a Festivalom prođe između 5 i 6 tisuća ljudi i po povratnim informacijama naših izlagača možemo vidjeti kako su zadovoljni i oni i posjetitelji“, rekao je zamjenik načelnice Općine Tovarnik Jasmin Budinski.