Održan 9. Sajam poslova u Vukovaru

Foto: Ivan Matič

VUKOVAR, U Vukovaru je održan deveti po redu Sajam poslova koji je ove godine okupio 60-ak poslodavaca iz Vukovara i okolice. Jasna Kolar, pročelnica vukovarskog Zavoda za zapošljavanje, kazala je kako od ukupnog broja poslodavaca koji su se pojavili na Sajmu njih 40-ak dolazi iz realnoga sektora. Kolar je rekla i kako je Sajam poslova odlična prilika i za nezaposlene osobe ali i za poslodavce.

„Obje strane na jednom mjestu mogu vidjeti što se traži, odnosno, što se nudi. Nezaposlenim osobama ovo je prilika da vide koja se zanimanja traže kao i koja se znanja i vještine potrebni kako bi pronašli željeni posao. Poslodavci mogu vidjeti što imaju u ponudi na Zavodu za zapošljavanje“, rekla je Kolar.

Podaci Zavoda za zapošljavanje kažu kako je krajem  rujna na području Vukovara bilo evidentirano 1288 nezaposlenih osoba. U isto vrijeme taj broj na području područnog ureda Vukovar HZZ-a iznosio je oko 2.700 nezaposlenih. Poslodavci su u prvih devet mjeseci ove godine potraživali 2119 radnika, a zaposlili 2.600 radnika. Pomak se vidi i u ukupnom broju zaposlenih i u evidencijama HZMO koje kažu kako je broj zaposlenih porastao za 1,5 posto.