Održan 28. Vukovarski HAMBURG maraton

Foto: Stjepan Čošić

VUKOVAR, U organizaciji vukovarskog maratonca i člana Kluba 100 maratona Stjepana Čošića na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 28. Vukovarski HAMBURG maraton koji je osim trkača iz Hrvatske okupio i trkače iz Srbije i Slovenije. Najbrži je bio Mirko Antoljak iz Virja, član AK Koprivnica, s rezultatom 3:47:03 sati dok su 2. i 3. mjesto osvojili domaći maratonci iz Vukovara. Tako je 2. bio Stjepan Čošić, a 3. Krešimir Šlafhauzer.

Na ovome maratonu u Vukovaru nastupio je rekorder Slovenije Igor Stegel iz Postojne. Prije njega na Hamburg maratonu su više puta nastupili rekorder Hrvatske, Srbije i BiH. U subotu je na stazi bilo 4 trkača sa istrčanih više od 100 maratona (Juraj Evačić 203 maratona, Stjepan Čošić 190, Igor Stegel 171 i  Dragica Mitić 140). 

“Uz to, još jedna od posebnosti Hamburg maratona je da nitko od trkača ne ode kući, a da nije stekao novo poznanstvo i upoznao i ostale trkače. Zato se maratoni ovog koncepta još nazivaju maratoni prijateljstva, gdje je u prvom planu trčanje, lišeno pompe, skupe startnine, startnih paketa i slično”, navode organizatori maratona.  

Slijedeći 29. po redu Vukovarski HAMBURG maraton održati će se 9. rujna na Dunavskoj šetnici sa startom u 17 sati.