U Vukovaru održani Regionalni dani EU fondova

Foto: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije / Dubravka Petric/PIXSELL

VUKOVAR, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2019. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 9. prosinca 2019. u Konferencijskoj dvorani Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar. Događaj su pozdravnim govorima otvorili Ivana Mujkić – zamjenica gradonačelnika Vukovara, Zrinka Čobanković – pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije kao i državni tajniku Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije – Velimir Žunac. Voditeljica odjela za društvene djelatnosti VURA – Jelena Milić održala je uvodno predavanje „EU projekti na području grada Vukovara“ nakon čega je uslijedila panel diskusija „Razvoj Vukovara kroz fondove Europske unije“.

Uslijedila su potom stručna izlaganja “EU fondovi kao mogućnost financiranja” tijekom kojih je Vjekoslav Mijić iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavio „Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima“.

Pri kraju edukativnog dana, pod stručnim vodstvom Marijane Grubišić – pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Grada Vukovara, sudionici su imali priliku obići projektnu lokaciju Poslovno-inovacijskog centra BIC-Vukovar, 85 posto sufinanciranu sredstvima Europske unije, kojoj je cilj povećati konkurentnost sektora malog i srednjeg poduzetništva na području grada Vukovara i Vukovarsko srijemske županije, primjenom novih tehnologija i komercijalizacijom inovacija i time utjecati na kreiranje održivih radnih mjesta.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.