Održan Drugi školski medni dan

Foto: Đuro Karalić

VUKOVAR, U Osnovnoj školi Antuna Bauera iz Vukovara održan je Drugi školski medni dan koji za cilj ima provođenje edukacije djece i njihovih roditelja o tome koliko je važno konzumirati med kao i koliko je med važno uključiti u prehranu.

Ovom događaju prisustvovala je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je rekla kako je situacija u proizvodnji meda, kao i proizvoda na bazi meda, u Hrvatskoj je značajno bolja nego što je bila. Prema njenim riječima u posljednjih šest mjeseci tekuće godine u Hrvatskoj je zabilježen pad uvoza meda od 57 posto. Najavila je i kako će Ministarstvo poljoprivrede još značajnije poduprijeti projekt nacionalne strategije za med kako bi se što više domaćih proizvođača uvelo u sustav koji omogućuje i specifičnu oznaku i specifično pakiranje sa svim informacijama za potrošače.

„Sve to doprinosi prepoznatljivosti i promociji hrvatskog meda kao vrlo vrijednog i kvalitetnog proizvoda. Školski medni dan uveden uz podršku Vlade RH. Med se promovira među svim prvašićima u Hrvatskoj što podrazumijeva uključenost oko 40.000 djece, a kada bude prilike širiti ćemo to i prema svim ostalim učenicima“, rekla je Vučković.

Kako je rečeno u sklopu održavanja Drugog školskog mednog dana učenicima prvih razreda na području cijele Hrvatske biti će podijeljeno oko 40.000 staklenki meda.