Novi uspjesi dizača utega iz Vukovara

SPLIT, VUKOVAR,Članovi Kluba dizača utega „Vukovar“ nastupili su u Splitu na Prvenstvu Hrvatske za seniore u obje spolne konkurencije gdje su zabilježili zapažene rezultate. Mladi članovi KDU Vukovar, koji su joj mlađi kadeti, osvojili su ukupno 9 seniorskih odličja ali i postavili 5 novih državnih rekorda za mlađe uzraste natjecatelja.

Najmlađa i najlakša članica KDU „Vukovar“ Nataša Dermiček nastupila je u kategoriji do 48 kilograma (sa svojih 29 kg.) ostvarivši rezultat od 18 kilograma u trzaju, 28 kilograma u izbačaju i 46 kilograma u biatlonu. Taj rezultat joj je omogućio osvajanje tri srebrna odličja. U kategoriji do 58 kilograma, s natjecateljicama i do deset godina starijim, nastupila je Lucija Gračanin i završila nastup na četvrtom mjestu s ostvarenim rezultatima od 50+60=110 kilograma. Rezultati u trzaju i biatlonu su novi postavljeni Lucijini državni rekordi za uzrast U15 i U17, što je četiri nova rekorda. U kategoriji do 63 kilograma nastupila je Barbara Topolovec i ostvarila rezultat od 35+47=82 kilograma i osvojila peto mjesto. U najtežoj ženskoj kategoriji +75 kilograma Ana Crnjac je vodila borbu do zadnjeg pokušaja s četiri godine starijom Karmen Budiša iz Splita za osvajanje titule seniorske prvakinje Hrvatske. Ipak, u konačnici je završila na drugom mjestu s osvojena 3 srebra s rezultatima od 55+63=118 kilograma. Njen rezultat u trzaju je ujedno i novi državni rekord za uzrast U15. U muškom dijelu natjecanja, u kategoriji do 56 kilograma, nastupio je Dražen Vidić s rezultatima od 26+35=61 kilograma i osvojio je tri srebra.

Priliku za bovo dokazivanje članovi KDU Vukovar imat će 27.studenog kada će se u organizaciji KDU „Vukovar“ održati Prvenstvo Hrvatske za uzrast U20.

IVAN MATIĆ

Foto Hrvatski Radio Vukovar/Ana Crnjac