Održana veslačka regata sv. Filipa i Jakova

VUKOVAR, U organizaciji Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar svečano je otvoreno veslačko natjecanje pod imenom „XIII. regata sv. Filipa i Jakova“ koja je ujedno i 5. regata Veslačkog kupa „Miljenko Finderle“. Prema riječima tajnika vukovarskog kluba Berislava Vrančića regata je organizirana povodom proslave Dana grada Vukovara, a na njoj sudjeluje 255 veslača i 10 klubova iz cijele Hrvatske.

„Utrke se održavaju u svim dobnim skupinama tako da se voze ukupno 23 utrke. Kadeti voze stazu dužine 500 metara, a ostali dužine 1.000 metara“, rekao je Vrančić dodajući kako su u klubu bili u nedoumici da li organiziraju uopće regatu s obzirom na radove koji se izvode oko zgrade kluba.

Govoreći o HVK Vukovar Vrančić je rekao kako klub ima oko 150 članova u svim dobnim skupinama pri čemu su najpoznatiji Ivana Krkljuš i Mato Brandt. Poznavatelji vukovarskih sportskih prilika znaju kako je Krkljuš višestruka hrvatska prvakinja u mlađim kategorijama, a koja se trenutno nakazi na studiranju u SAD. Brandt je ponovno dio hrvatske „B“ reprezentacije za seniore.

IVAN MATIĆ