Nastavlja se natjecanje i u MŽNL, Tomislav i Šokadija ulaze u nastavak prvenstva s najvišim ambicijama

Foto: www.facebook.com/nktomislav

VUKOVAR, Poslije gotovo tri mjeseca stanke ovoga vikenda nastavlja se natjecanje u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek – Vinkovci. Poslije 17. odigranih jesenjih kola ljubitelje nogometa očekuje više nego zanimljiv nastavak natjecanja koje jamči niz kvalitetnih i dobrih utakmica. Uostalom dovoljno je vidjeti broj osvojenih bodova kao i položaj na tablici klubova kako bi se vidjelo što donosi proljeće u ovoj ligi. Više momčadi ima ambicije za sam vrh tablice dok su tri kluba u grčevitoj borbi za opstanak. O kvalitetu nogometa u ovoj ligi govori da među igračima ima i prvoligaških igrača. U jesenjem dijelu prvenstva klubovi iz Vukovarsko – srijemske županije imali su više nego zapaženu ulogu što se očekuje da se nastavi i tijekom proljeća.

U proljetni dio prvenstva s 1. mjesta ulazi momčad NK Tomislav iz Cerne koji je osvojio 37. bodova. Dečke iz Cerne već u prvom kolu nastavka prvenstva očekuje derbi u Donjem Miholjcu gdje igraju protiv NK Jedinstva koji također imaju ambicija za sam vrh tablice. Treba napomenuti i kako je NK Tomislav tijekom zimske stanke pojačao Tomislav Pavličić koji je godinama igrao u 1 HNL za HNK Cibaliu.

NK Šokadija iz Babine Grede je jesenji dio prvenstva završila na 2. mjestu sa osvojenih 36. bodova. Iz Babine Grede ne kriju kako imaju ambicije da na kraju budu prvi i plasiraju se u viši rang natjecanja. I momčad iz Babine Grede se tijekom pauze dodatno pojačala. U prvom kolu nastavka prvenstva NK Šokadija gostuje u Boboti gdje igraju protiv momčadi NK Borac.

NK Dilj je tijekom jesenjeg dijela imala nekoliko neplaniranih kikseva tako da su prvi dio prvenstva završili na 6. mjestu sa 30 osvojenih bodova. I „crjepari“ su svakako još u igri za vrh tablice posebno kada se zna da se radi o kvalitetnoj momčadi koja dugo igra zajedno i koja se također, tijekom stanke, pojačala. NK Dilj u prvom kolu nastavka prvenstva gostuje u Osijeku gdje igraju protiv NK Olimpije koja je na začelju i čeka je grčevita borba za opstanak.

Od 9. do 16. mjesta su sve klubovi iz Vukovarsko – srijemske županije koji su raspoređeni redom NK Borinci, NK Radnički, NK Otok, NK Slavonija, NK Zrinski, NK Borac, NK Hašk Sokol i NK Slavonac. Riječ je o momčadima koje imaju od 28. bodova, koliko ima NK Borinci, do 6. bodova koliko imaju NK Slavonac. Najviše problema imati će NK Slavonac kojega čeka također grčevita borba za opstanak. Sve ostale momčadi su sigurne za opstanak.

Kako god svako o kola proljetnog dijela donosi nekoliko zanimljivih utakmica tako da će gledatelji imati što da vide i gledaju.