NK HAŠK Sokol – sezona iz snova koja se ne zaboravlja

Foto: Ivan Lukić

STARI JANKOVCI, S jeseni i ulaskom u studeni mjesec polako se spušta zavjesa na jesenji dio nogometnih prvenstava u sezoni 2019./2020. Uz razne manje ili veće uspjehe svakako je za istaknuti rezultate i uspjeh županijskog prvoligaša NK HAŠK Sokola iz Starih Jankovaca koji su više nego ubjedljivo osvojili prvo mjesto u 1. ligi Vukovarsko – srijemske županije.

O uspjehu momčadi koju vodi trener Ivan Lukić dovoljno govori i to da su u 15 kola zabilježili 3 neriješena rezultata i čak 12 pobjeda. Polu sezonu su završili bez prvenstvenog poraza tako da ispred drugoga na ljestvici, NK Frankopan iz Andrijaševaca, imaju velikih 12 bodova prednosti. Zanimljivo je kako su bod u srazu s momčadi HAŠK Sokola osvojili samo NK Drenovci, NK Negosavci i NK Sinđelić dok su svi drugi teren napustili pognute glave. U jesenjem dijelu zabilježen je još jedan raritet. Naime, momčad HAŠK Sokola odigrala je čak četiri derbija sa tada trenutno drugo plasiranim momčadima i sva četiri su pripala momčadi iz Starih Jankovaca.

„I to govori o prigovorima pojedinaca kako imamo „poguranac“ što je vrlo neutemeljeno i čudno razmišljanje. Imamo najbolji omjer primljenih i postignutih golova u 15. Kola što također govori o pristupu momčadi svakoj utakmici. Iako su iz lige otišli oni najbolji (Dilj, Radnički, Slavonac, Borinci i Zrinski) u ligu su došle odlične momčadi kao što su NK Frankopan, NK Budućnost, NK Croatia, NK Posavac i NK SInđelić pa priče o slučajnosti i puno lošijoj ligi su deplasirane“, kaže Lukić komentirajući polusezonu iz snova njegove momčadi.

Inače, Lukić radi s rosterom od 21 igrača i 2 vratar među kojima su šestorica mladih. Najbolji strijelci u momčadi su Josip Mitrović i Ivan Jurić.

„Ono što trener poslije svega može reci je kako je ovaj rezultat rada i truda koji su dečki uložili. Sve to doprinijelo je da smo svjedočili rijetko, ili nikada, ovolikoj superiornosti u ovakvoj ligi. Popusta nema za nikoga. Rad može i mora biti još puno teži. Vjerujem u svoje igrače i one oko kluba jer ta sinergija je i dovela do ovoga rijetkog uspjeha. Ono što raduje je da naše domaće utakmice prati 250-300 gledatelja dok na stranu s nama zna ići i više od 100 naših navijača“, istakao je Lukić.

Poslije svega viđenoga i prikazanoga u jesenjem dijelu prvenstva dečki iz HAŠK Sokola svakako zaslužuju respekt i sve pohvale. Njihovi rezultati su još i bolji ako se uzmu u obzir pripremne i kup utakmice i turniri gdje su nastupali. Dovoljno je reći kako su od 6 pripremnih utakmica pobijedili na 5, a od 4 kup utakmice slavili u 3. Sezona za pamćenje. Čestitamo.