Nagrada hrvatskog glumišta u Vinkovcima: laureatkinja mlada Matea Marušić

Foto: Glas koncila

VINKOVCI, Matea Marušić, ponajbolja hrvatska mlada glumica, članica Gradskog kazališta Joze Ivakića iz Vinkovaca ovogodišnja je laureatkinja Nagrade hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za najbolje žensko ostvarenje.

Nagrade hrvatskog glumišta dodjeljene su sinoć na svečanosti u zagrebačkom HNK.

Matea Marušuć Nagradu hrvatskog glumišta zaslužila je ulogom Lore Wingfield u predstavi “Staklena menažerija” Tennessee Williamsa u režiji Dražena Ferenčine i produkciji Gradskoga kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci.

Prošle godine, Matea Marušić također je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mladu glumicu do 28 godina i to za ulogu Puštenice Julke u “Vrzinom kolu” u režiji Vjekoslav Janković koje je vinkovačko kazalište postavilo na scenu u koprodukciji s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu.

Nagradu hrvatskog glumišta 1992. godine utemeljili su Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, Hrvatska radio televizija i Večernji list, a suutemeljitelji su Ministarstvo kulture, Odsjek za povijest hrvatskog kazališta HAZU, HNK u Zagrebu, Akademija dramskih umjetnosti u Zagrebu i Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa.