Njemački investitor u Vukovaru pokrenuo tvrtku koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija

Foto: Grad Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima posjetio je danas novoosnovanu tvrtku „Walter König“ koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i njihovih dijelova.

Predstavljajući tvrtku njemački investitor Dierk Mohr kazao je kako je u Vukovar došao prepoznavši izvrsnu poslovnu klimu koju nudimo te da je iznimno zadovoljan svojim radnicima.

„Uvidjeli smo potrebu proširiti naše poslovanje izvan Njemačke. Odlučili smo se na Vukovar zato što je u Europskoj uniji, radna snaga je dostupna i to je dobra situacija za našu tvrtku da upravo ovdje započne svoj rad. Također, imamo poticaje i jako dobar odnos i podršku od Grada Vukovara tako da nam je jako drago da smo ovdje. Već sada imamo više narudžbi nego li mogu proizvesti tako da moramo zapošljavati. Epidemija nam je napravila probleme ali se oporavljamo brže nego li smo očekivali tako da ćemo primati i radnike koje će biti potrebno prethodno obučiti“, rekao je Mohr.

Dodao je kako je tvrtka osnovana krajem 2020. godine te da trenutno zapošljavaju 13 djelatnika. Do travnja očekuju zapošljavati 30 djelatnika, a do kraja 2021. godine 50. Svoje metalne konstrukcije za oblaganje strojeva izrađuju u hali dostatnoj za 100 djelatnika. Iznajmili su je na deset godina te planiraju ostati i razvijati se u Vukovaru šireći proizvodnju i na druge proizvode namijenjene inozemnom tržištu.

U izjavi novinarima Penava je rekao kako je prije 7 godina u Gospodarskoj zoni bilo zaposleno 80 osoba, a danas gotovo 500 što je povećanje od 500%

„Ono što smo najavljivali sada se ostvaruje. 1000 novih radnih mjesta smo ostvarili, a u odnosu na siječanj 2020. imamo 153 radna mjesta više u gradu Vukovaru. I našeg novog njemačkog investitora doveli smo sami. Vukovarsko gospodarstvo raste, gospodarska zona se promijenila. Još jednom cijeloj Hrvatskoj šaljemo lijepe poruke iz Vukovara. Sve se može ako se hoće, a brojke to dokazuju“, rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je svoje zadovoljstvo jer je od prvog kontakta s predstavnicima tvrtke Walter König prije godinu dana do danas investicija realizirana.

„Posebice nas raduje što jer riječ o stranim investitorima jer dokazuje kako je Vukovar mjesto poželjnog ulaganja i mjesto koje investitorima omogućava da u što kraćem roku realiziraju svoje ideje. Do kraja godine ovdje će s iznadprosječnim plaćama biti zaposleni Vukovarci i građani okolnih mjesta. Grad Vukovar više nije grad slučaj nego grad ugodnog i kvalitetnog življenja, a to potvrđuju upravo ovakve investicije iz zapadne Europe“, kazao je Pavliček.