Dekanić u Županji: Uvijek me razvesele sportska postignuća sportaša iz naše županije

Foto: VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić odazvao se pozivu ŽNK Graničar Županja i posjetio ih danas tijekom treninga, čestitajući im ujedno na nizu ostvarenih odličnih rezultata.

“Uvijek me razvesele dobra sportska postignuća sportaša iz naše županije, pogotovo kada su u pitanju mlađe kategorije, osobito ženske. Jer, smatram kako djevojčice imaju mnogo manje prilike za bavljenje bilo kojim sportom nego dječaci njihove dobi. Ovdje u Županji ima dovoljno interesa za ženski nogomet, a na svu sreću i dovoljan broj entuzijasta koji guraju ovu priču. Posebno bih istaknuo gospođu Blanku Kobaš koja je inicijator i pokretačka snaga projekta ženskog nogometa u Županji”, kazao je u razgovoru s novinarima župan Dekanić.

Nogometašice županjskog Graničara, djevojčice rođene 2006. godine i mlađe, pobijedile su na državnoj završnici Coca-Cola Cupa 2022. Plazma sportskih igara mladih koja je održana u Splitu.

“Taj splitski pothvat samo je šlag na torti, odnosno nastavak uspjeha ženske sekcije NK Graničar, nakon plasmana u 1. ligu za pionirke i kadetkinje. Ponosni smo na njih, one su najuspješniji županjski sportski kolektiv. Iza tih rezultata stoji veliki angažman klupske uprave, trenera, ali prije svih njih samih”, kazao je županjski gradonačelnik Damir Juzbašić.

Foto: VSŽ