U dvije pretrage stanova pronađena marihuana i speed

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prema informacijama iz PU Vukovarsko – srijemske županije policija je u srijedu, 30. rujna, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, izvršila dvije pretrage doma i drugih prostorija. U prvoj pretrazi doma i drugih prostorija u Nuštru, koje koristi 28-godišnjak, pronađeno je i oduzeto 119 grama suhog lišća marihuane, kao i sjemenke i tri stabljike biljke marihuane te improvizirani laboratorij za proizvodnju marihuane. Tijekom pretrage, u dom 28-godišnjaka pristupio je drugi 28-godišnjak koji je sa sobom imao jedan pvc paketić s 0,8 grama marihuane.

„28-godišnjak iz Nuštra će danas, 1. listopada, biti predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok je nadležnom državnom odvjetništvu protiv njega podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“. Protiv drugog 28-godišnjaka slijedi optužni prijedlog za počinjeni prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga“, izvijestili su iz PU.

U drugoj pretrazi doma 42-godišnjaka u Vinkovcima, policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 8,49 grama droge speed i preciznu digitalnu vagu. Protiv 42-godišnjaka slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirane su dvije prometne nesreće. U prometnoj nesreći u Novim Mikanovcima jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je u prometnoj nesreći u Mohovu nastupila samo materijalna šteta.