U Vukovaru održana početna konferencija EU projekta „(P)ozdravi život“

Foto: Pixabay/Christian Northe

U Gradskom muzeju Vukovar održana je početna konferencija EU projekta „(P)ozdravi život“, vrijednog 348.966,38 kuna te u 85%-tnom iznosu sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a preostalih 15% sufinancirano je sredstvima osiguranim u Državnom proračunu Republike Hrvatske.

Benefite projekta su na početnoj konferenciji nazočnima predstavili pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš te zamjenica predsjednika Udruge Liga protiv raka Vukovar Ahnetka Stjepanović istaknuvši kako će se projektom provesti niz radionica i trodnevni Festival zdravlja, a kroz prezentaciju zdravih prehrambenih proizvoda, edukaciju te preglede i savjetovanja omogućiti će se povećanje svijesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja malignih oboljenja kod muškaraca i žena te povećanje znanja o odgovornom zdravstvenom ponašanju građana Vukovara.

Kvaliteti projekta doprinijeti će i sudjelovanje stručnjaka pojedinih tematskih područja na radionicama i Festivalu zdravlja, a čije održavanje se predviđa za proljeće 2023. godine, izvijestili su iz Grada Vukovara.