Policija demantirala optužbe Ivana Penave izrečene oko pritvaranja gradskog vijećnika

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, PU Vukovarsko – srijemska oglasila se priopćenjem za javnost u kojem demantiraju tvrdnje koje je na račun rada policije iznio gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava povodom pritvaranja gradskog vijećnika Nemanje Savanovića.

Navode kako su 24. prosinca 2021. godine na svojim internetskim stranicama te svim medijima poslali priopćenje o događaju koji se dogodio 13. studenog 2021. godine, kada je pet muškaraca u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu fizički napala tri 18-godišnjaka, a koji su zbog toga tjelesno ozlijeđeni. Dodaju kako je policija odmah po prijavi tog događaja poduzela izvide kako bi utvrdili sve okolnosti tog događaja pri čemu je očevid ukazao da su počinitelji napustili mjesto događaja i ozlijeđene mladiće. U priopćenju stoji kako je u pogledu toga događaja policija provela opsežno i složeno kriminalističko istraživanje temeljem kojega su razotkrili počinitelje tog kaznenog djela nakon čega su te osobe kazneno prijavili.

„Dio medija je jučer, 27. prosinca, prenio izjavu čelnika jedne političke stranke u kojoj proziva policiju za zloupotrebljavanje svojih ovlasti u tuđu korist, pravo ili mogućnost te da je time upravljala postupkom u tom događaju. Kategorički opovrgavamo takve navode jer je cjelokupan događaj s kriminalističkog aspekta bio složen, a svojim angažmanom smo naposljetku pozitivno odgovorili tom izazovu“, stoji u priopćenju PU.

Dodaju i kako su počinitelji nakon provedenih opsežnih istražnih i drugih izvidnih mjera privedeni i ispitani te da je policijsko postupanje provedeno u skladu sa prikupljenim dokaznim i drugim relevantnim činjenicama kako bi rasvijetlili taj događaj.

„Policijska uprava ne prati niti upravlja Gradskim vijećem Vukovara, a također niti pojedine vijećnike Vukovara. Naposljetku, postupak koji smo proveli je primijenjen isključivo u skladu sa načelima i probitcima kaznenog postupka te nije u korelaciji sa Gradskim vijećem Vukovara niti njegovih vijećnika. Završno, ističemo da je postupak u ovom događaju poštivan prema svim pravilima te da smo postupanjem i u ovom događaju prema svim sudionicima primijenili nedvojbene i transparentne mjere i radnje te da njihove druge osobne ili pripadne okolnosti nisu utjecale“, navodi se u priopćenju PU