Ivana Penava o prekinutoj sjednici Gradskog vijeća: Da sam na poziciji vlasti nekome bi glave “padale” radi toga

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara, koja je zapravo nastavak prekinute prošlotjedne sjednice, pojavio se i vijećnik Hrvatskih suverenista Nemanja Savanović. On nije bio na prošlotjednoj sjednici jer je bio pritvoren na više od 30 sati i to radi fizičkog napada na tri osobe u Ivankovu što se dogodilo prošlog mjeseca. Kako se većina u Gradskom vijeću Vukovara održava tankom većinom vladajući nisu mogli izglasati točke koje su planirali pa su srušili kvorum radi čega je sjednica Gradskog vijeća i prekinuta.

O prekinutoj sjednici danas je govorio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekavši kako se radilo o igrokazu te da većinu prošloga tjedna nisu imali jer je MUP u pritvoru držao vijećnika kojega su kasnije pustili.

„To što se dogodilo prošloga tjedna je sumrak slobodne i demokratske države. Gdje su u tom slučaju nestali pozivi na informativni razgovor, poglavito kada niste niti sigurni da je privedeni kriv i kada se ne radi o teškom zločinu. Nakon 40 dana od nekog događaja priveden je vijećnik koji drži većinu i to točno na dan sjednice te ga se drži u pritvoru 24 sata prije i 24 sata nakon toga da bi ga se onda pustilo. To je zlouporaba represivnog aparata. Da sam na poziciji vlasti nekome bi glave padale zbog toga. Ali to je tako kada imate države poput Koreje i Plenkovićeve Hrvatske koja zlorabi MUP i policiju kako bi ostvarila političke ciljeve. Nažalost, vidimo i da to nije kraj, a to se vidi kod DORH-a i kod OLAF-a, ali i kod Stožera civilne zaštite kao i dijela medija“, rekao je Penava.