Niče: Vinkovci su 12 naselje po veličini u Hrvatskoj i ne trebaju ničiju samilost

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ukoliko postanem gradonačelnik Vinkovaca već na drugoj sjednici Gradskog vijeća ići ćemo u rebalans proračuna kako bi porodiljne naknade povisili sa sadašnjih 1000 na 5000 kuna te osigurali u narednoj školskoj godini za sve učenike osnovnih škola besplatne udžbenike, poručio je s konferencije za novinare održane u subotu kandidat HSP AS za gradonačelnika Vinkovaca, predsjednik stranke Hrvoje Niče.

Niče je također sramotnih ocjenio da nakon što je prije 22 godine pala posljednja granata na Vinkovce, u užem središtu grada još uvijek postoji 37 rupa od granata.

“Zaista je i u užem središtu Vukovara teško naći toliko rupa od granata”, ustvrdio je Hrvoje Niče.

Najavio je i smanjenje nakanda za priključenje na kanalizaciju rekavši kako je kroz mnoge vinkovačke ulice ušle kanalizacija ali se građani ne priključuju zbog visokih naknada za priključak. Obećao je i natkrivanje istočne tribine stadiona Cibalije.

Poručio kako je, ukoliko postane gradonačelnik, spreman u tome slavonskom gradu napravit krupne i u kratkom vremenu vidljive promjene.

“Ako ne napravimo takve promjene dogodit će nam se situacija koju smo imali na izborima 1993. i 1997. godine kada su prognanici iz Vukovara, Tovarnika, Tordinaca i ostalih tada okupiranih mjesta glasovali za svoje gradonačelnike i načelnike te gradska i općinska vijeća u Vinkovcima, Rijeci i Zagrebu, a nama će se dogoditi indentična takva situacija za četiri godine kada ćemo morati imati biračke kutije u Dublinu, Berlinu i ostalim eurospkim gradovima”, ustvrdio je.

Ocjenio je kako se ne može reći da se u Vinkovcima proteklih godina ništa nije radilo na izgradnji infrastrukture ali je činjenica, kako je naveo, da je u posljednjih dvadeset godina potrošeno više od 2 milijarde kuna proračunskih sredstava, ali bez očekivanih efekata.

“Vinkovci su 12 naselje po veličini u Hrvatskoj i ne trebaju ničiju samilost već uvažavanje projekata i ljudi”, poručio je rekaši kako će okosnicu izbornog programa HSP AS u Vinkovcima činit programi iz oblasti demografije, ekonomije i infrastrukture.

Najavio je i kako će se po dolasku na vlast inzistirati da se neke od gradskih ulica imenuju po 109. vinkovačkoj brigadi, 5. gardijskoj brigadi te dragovoljcima HOS-a.