Održana 5. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, U Velikoj županijskoj vijećnici danas je održana 5. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko – srijemske županije. Na današnjoj sjednici razgovaralo se o humanitarnoj pomoći Zakarpatskoj regiji u Ukrajini o kojoj je Koordinaciju izvijestio župan Damir Dekanić. 

“Županija je pokrenula inicijativu prikupljanja pomoći te ju uputila općinama od kojih se 80 posto odazvalo. Iznos pomoći u hrani i drugim potrepštinama iznosi oko 250 tisuća kuna, a županija i općine će u financiranju sudjelovati s onoliko sredstava koliko su ponudili na početku akcije prikupljanja”, rekao je Dekanić.

Dodao je kako su ponude za proizvode dobili od nekoliko domaćih trgovačkih lanaca, a pri odabiru artikala koje će otići put Ukrajine vodilo se potrebama koje je iskazao ukrajinski veleposlanik Vasil Kyrylych.

Na Koordinaciji se razgovaralo i o osiguravanju školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022./2023.  “UŽINA ZA SVE” te o mogućnosti financiranja projekata kroz otvorene pozive i pozive u najavi. Bilo je riječi i o mogućnosti korištenja digitalnih rješenja u poljoprivredi, okolišu i primarnoj infrastrukturi na području Vukovarsko – srijemske županije.