Primanje dobitnika nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić primio je danas u Vukovaru dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske –Sunflower Award“ koje su dodijeljene u sklopu 5.međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu u Cavtatu 28. travnja 2022.godine.  

“Komisija od petnaest članova je jednoglasno odabrala tri projekta iz Vukovarsko -srijemske županije koji se redom bave ruralnim turizmom i tradicijom”, rekla  je Predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Dijana Katica.

Dodala je i kako joj je izuzetno drago da su sve tri nagrade otišle u Vukovarsko -srijemsku županiju koja je „protkana zlatom” jer pokazuje kako to područje u zadnjih nekoliko godina pruža izvrstan turistički proizvod, a i turističke brojke su na tom području sve bolje. 

Župan Damir Dekanić još je jednom čestitao svim nagrađenima i istaknuo kako je ovo područje meka za razvoj ruralnog turizma te ima itekako što pokazati u godinama koje slijede. 

“Vinske ceste, podrumarstvo i gastronomska ponuda, uz prirodne ljepote, plodno su tlo za razvoj vrhunskog turizma, a od ovih nagrada očekujem da budu poticaj svima onima koji žele raditi u tom sektoru na dodatno promišljanje o sadržajima koje mogu ponuditi turistima”, rekao je Dekanić. 

Inače u  našoj županiji nagrade su osvojili redom :

1.  VELIKI ZLATNI SUNCOKRET 

„DOMESTIC HOUSE LOLA“ VUKOVAR 

2. SREBRNA POVELJA – u kategoriji „Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru“ 

„KD ROKOVCI-ANDRIJAŠEVCI“ ANDRIJAŠEVCI 

3. BRONČANA POVELJA – u kategoriji „Vinski turizam“ 

„OPG IZVORI ŽIVOTA“ ILOK –