(Ne)zatvaraju se vukovarski bazeni? Dan D je 12. kolovoza kada će se sve znati

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prema neslužbenim najavama o kojima se u Vukovaru priča već danima uskoro će radi abnormalnog rasta cijena plina i električne energije doći do zatvaranja bazena u Vukovaru. Navodno kako bi 15. kolovoza trebao biti zatvoren unutarnji bazen, a 1. rujna vanjski bazeni.

„Još ništa nije precizirano i još se ništa precizno ne zna. Postupak javne nabave otvoren je do 12. kolovoza kada ćemo znati koliki je rast cijena. Neke procjene govore o mogućem rastu cijena od 500-600 posto pa sve do 1.500 posto. O tome će ovisiti konačna odluka koju ćemo donijeti u suradnji s gradom Vukovarom. Javna ustanova Sportski objekti Vukovar kao i Grad Vukovar ne mogu si dozvoliti to da idemo u tolike gubitke“, rekao je ravnatelj Javne ustanove Ivan Szabo.

Dodaje i kako su do sada računi za plin i električnu energiju iznosili oko 1,5 milijuna kuna godišnje za svih 9 sportskih objekata u gradu o kojima skrbi Javna ustanova. Zadnjih nekoliko mjeseci je došlo do rasta cijena ali sada više nitko niti ne može da procijeni koliki bi računi mogli da iznose. Po riječima Szabe i dalje se vode razgovori i traže modeli što i kako napraviti. Ukoliko i dođe do zatvaranja bazena plan je kafić i teretana koji rade u objektu plivališta ostanu otvoreni.

“Radi se o velikoj i osjetljivoj odluci i svi smo toga svjesni. Svakako da će se prije bazena gledati da se sačuvaju dječji vrtići, škole i slične ustanove”, istakao je Szabo.

Podsjećamo kako je vukovarski bazen otvoren 1. ožujka 2017. godine te da od tada iz godine u godinu raste broj posjetitelja na bazenu. Do sada je rekordna bila 2021. godina kada je vukovarske bazene posjetilo preko 165.000 posjetitelja.